Skip to main content
First page

St. Nicholas visited Barka again

By December 10, 2013No Comments

Janez Strah is a photographer who learned about Skupnost Barka through the British-Slovene Society, which has been supporting the charity over a number of years. Every year he visits the group at the beginning of December and brings along St. Nicholas, an angel and presents for everybody. Barka is a community of people with special needs in Slovenia.

Barka Miklavz foto Janez Strah 02

Barka Miklavz foto Janez Strah 06

Here is a letter we received from Barka describing the evening with singing and distributing of gifts:

Na predvečer praznika svetega Miklavža smo v skupnosti Barka gostili samega Miklavža. Pripeljal se je v spremstvu angela pomočnika, mladih kitaristk in pevcev. Nestrpno smo v večernem mraku člani skupnosti v jedilnici čakali na starega moža. Prišel je počasi, se naslanjal na svojo palico in nas vse pozdravil. V rokah je nosil Zlato knjigo. Koliko lepih stvari je bilo zapisanih v njej. Da ima naša Irena zelo rada svojega nečaka Gregorja, da Kristina z veseljem pomaga pri kuhanju, da Tanja natančno in lepo šiva,.. Nekaj nas je od Miklavža dobilo tudi prijazen opomin ali spodbudo: Rok lahko malo več telovadi, Lucija naj pove, kaj ji je zares všeč,…

Miklavž nas je vse razveselil z darilci. Spomnil se je tudi naših kuharjev, prostovoljcev v obeh hišah in otrok. Med obdarovanjem smo večkrat zapeli in – ne boste verjeli – kitaro je v roke vzel in nanjo zabrenkal celo sveti Miklavž!

Rok je dobremu možu narisal sliko in se z njim fotografiral, vsi pa smo se pogostili s piškoti, sokom in mandarinami.

Upamo, da nas bo drugo leto sveti Miklavž spet obiskal, ker smo skupaj preživeli en lep večer.

Mateja Tomšič de Zarate

skupnost Barka

Leave a Reply