Skip to main content
ArticlesFirst page

St. Nicholas visits Barka

By December 17, 2012No Comments

The British-Slovene Society supports Skupnost Barka, a community of people with special needs in Slovenia. Participants in this year’s carol service in London gathered £307.50 for the Barka community. A few days later St. Nicholas went to visit the community, as is customary in Slovenia, and brought presents for everybody. Here is a report of the group which organised the visit:

Kako lepo je prejeti darilo! … Še lepše pa je, če si ti tisti, ki obdariš drugega. S tem stavkom smo se mladi iz Gibanja Fokolarov tudi letos pridružili Miklavžu in njegovi ekipi, ki je želela obdariti osebe z motnjami v duševnem razvoju, ki prebivajo v Skupnosti Barka v Zbiljah.

Na Miklavžev večer se nas je tako zbralo kar nekaj; zavili smo darila in se nato skupaj s kombijem in še nekaj avtomobili odpeljali v smeri Gorenjske. V prostorih delavnic Skupnosti Barka so nas že komaj čakali, polni pričakovanja in z nasmehom na obrazu. Takoj smo zapeli nekaj pesmi in poklicali sv. Miklavža. Ta je obdaril prav vsakega – oskrbovance in tudi njihove spremljevalce. Najlepše je bilo videti veliko hvaležnost vseh teh oseb; darila so bila skromna, lahko bi rekli, da nič posebnega, a oni so izjemno cenili našo pozornost. Ko se je sv. Miklavž poslovil, smo skupaj preživeli še kar nekaj časa ob piškotih in toplem čaju, »Barkači« pa so nam tudi z velikim veseljem razkazali prostore njihovih delavnic in nam pokazali, s čim se vsakodnevno ukvarjajo.

Barka_Miklavz_foto Janez Strah_01 Barka_Miklavz_foto Janez Strah_04

Ana Praprotnik

Leave a Reply