Skip to main content
First page

Štipendijski program “ASEF Junior Fellows – Štipendije za raziskovalne obiske v Sloveniji

By December 5, 2019No Comments

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za nov štipendijski program ASEF Junior Fellows – štipendije za obiske v Sloveniji ( https://www.asef.net/visiting-slovenia/ ). Gre za enoletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-študijsko prakso v slovenskih podjetjih in na slovenskih fakultetah, sodelujejo na raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, ki jih izvaja ASEF, kot so delavnice mehkih veščin, treningi javnega nastopanja, javna predavanja in pogovori z zanimivimi gosti.

Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije, humanistike in drugih ved. Prijave so odprte za vse študente slovenskih korenin in tiste, ki imajo izkazan interes za študijsko prakso v Sloveniji, ne glede na stopnjo in kraj študija.

Rok za prijavo je 1. februar 2020.

Prijave morajo biti oddane na spletni portal https://www.asef.net/visiting-slovenia/ . Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.

Fundacija ASEF povezuje Slovence doma in po svetu. Fundacija štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske raziskovalno-študijske obiske v vrhunskih podjetjih in fakultetah v Sloveniji. Štipendijski programi ASEF krepijo sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Vabljeni k prijavi!