Skip to main content
First page

Martinovanje v Cambridgeu 11. novembra od 14h dalje

By October 8, 2023No Comments

Člani lokalnega odbora društva VTIS Velika Britanija vabijo na Martinovanje v Cambridge-u!

Korenine martinovanja naj bi izhajale že iz keltskega praznika, ki se je poklonil rodovitnosti jesenskega časa na poljih in v vinogradih. Sv. Martin, škof iz francoskega Toursa z madžarskimi koreninami, se je zdel najprimernejši naslednik in zaščitnik tega pomembnega časa. Veselje, ko iz mošta nastane pravo vino, je v Sloveniji neprimerljivo s katerim koli drugim praznikom. Skoraj vsak sedmi Slovenec je namreč vinogradnik. Morda se sliši nenavadno, a tudi Velika Britanija postaja vse bolj prepoznavna vinorodna dežela!

Zato vabijo v soboto, 11. novembra 2023, od 14.00 dalje, da se jim pridružite v vaškem domu v kraju Stow cum Quy, Main St, Stow cum Quy, Cambridge CB25 9AB, kjer se bo kuhalo, jedlo in pilo.

KAKO DO STOW CUM QUY?
Iz železniške postaje Cambridge North vzamete taksi do lokacije dogodka (pribl. 15 £)
Iz železniške postaje Cambridge North vzamete avtobus (https://bustimes.org/localities/stow-cum-quy)
Tudi letos se nam bo na dogodku pridružilo Britansko – Slovensko združenje (British-Slovene Society).
Dogodek je brezplačen, je pa dobrodošlo, da gostje prinesete kakšno slovensko dobroto. Pijača je po principu BYOB (50m stran od kraja dogajanja je tudi pub in en mini village shop, kjer se lahko še naknadno kaj kupi).
*Prijave preko Eventbrite-a so obvezne. >> https://www.eventbrite.com/…/vtis-velika-britanija…
Lokalni odbor Društva VTIS v Veliki Britaniji (Jure Vrhunc (vodja), Ajda Pristavec, Staša Račnik, Marko Istenič, Eva Smrekar, Julij Fischer, Katja Obed, Matej Reich, Nežka Zupan in Miha Pipan)
*Dogodek omogoča Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu in partnerji društva.